Hamvai PG TOUR NOV 12.-NOV 19 között

1.490

Hamvai PG Tour Marokkóban!

Gyere velünk Marokkóba és fedezzük fel együtt ezt a csodás országot.

Van 8 napod? November.12-19 között egy varázslatos élményekkel teli, igazán kalandos programokkal várunk téged Marokkóban!

Árajánlat kérés

Leírás

Nov: 12.

Indulás Budapestről-Marrakechbe

Nov.12 érkezés Marrakechbe a reptérre, ahol már várunk Titeket, elmegyünk a szállásra ott bejeletkezünk. Egy rövid frissítő után irány az óváros és a Jam el Fna tér, ahol betekintést kapunk az éjszakai medinai életbe és hangulatba. Körbejárjuk a teret, megnézzük az ott fellépő mutatványosokat, zenészeket és kipróbálunk egy pár játékot is ,amit a helyi emberek szoktak itt játszani. Ezt követően megnézzük a streetfood sátrakat. Az első vacsorát egy helyi vendéglőben fogyasszátok el.

Vacsora: 3 fogásos (előétel, főétel és desszert valamint egy ital.

(további italokat mindenki saját maga fizeti)

Majd a vacsorát követően megyünk vissza a szállásra.

 

 

Nov.13-15Reggeli a szálláson majd jönnek értünk egy busszal és elindul egy fantasztikus program a Szahara felé.

Sivatagi programunk Marrakechtől indul és Merzugáig tart a sivatag kapujáig. Egy felejthetetlen kalandban lesz rész, ahol megtekintheted Marokkó déli részének csodálatos és egyben lenyűgöző tájait. Az út első részében átkelünk a festői Atlasz hegységén, ahol betekintést kaphatunk az ott élő Berber emberek mindennapjaiba. Csodálatos látványt nyújt a változatos tájak, átkelünk az Tizi n’Tichka (2260 méter magasságban) hágón, majd az első nagyobb megálló az Ait Bnenhaddou őki Kasbah-ja, amely az UNESCO Világörökségének része. Majd folytatjuk utunkat Ouarzazateba, hogy több mint 100 nemzetközi filmet forgattak. Majd folytatjuk utunkat a Rózsák völgyén és Dades völgyén keresztül, ahol varázslatos szikla képződményeket tekinthetünk meg. AZ első nap végén, kora este érkezünk meg a Dades völgyében található meseszép riádba, ahol testileg lelkileg felfrissülünk, Második nap reggel egy finom reggeli után indulunk a Todra-szurdokba, ahol közel 100 m magas sziklákkal körülvett kanyonban sétálhatunk a patak mellett vagy akár a patakban. Az utunkat folytatjuk Merzuga felé, megállunk egy helyi Berber üzletben, ahol be is öltözünk a helyi népviseletbe és készítünk pár képet is. Merzugába érkezést követően felszállunk a tevékre és átkelünk a sivatagon, majd elérjük a sátortábort. Csodálatos és magával ragadó élményben lesz részünk, ahogy a dűnék között megcsodálhatjuk teveháton a naplementét. Az éjszakát egy hagyományosan berendezett sivatagi táborban töltjük, ahol egy finom vacsora elfogyasztását követően részese lehetünk egy berber zenés estének tábortüz mellet. Majd közös program a táborban a csapatnak. A táborra estére nyugalom száll és lelkileg rá tudunk hangolódni, arra a csodás látványra, amit a sivatag feletti égbolt mutat. Szavakban leírhatatlan.

Másnap egy finom reggelivel indul a napunk, aki szeretne az el tud menni quadozni a többiek pedig addig élvezik a csodás sivatagot. A Szaharát elhagyva indulunk vissza felé Marrakechbe. Az első megálló egy helyi több 100 éves sivatagi piac lesz, majd megálluk egy több ezer éves megkövesedett állatokat azaz fossiliákat áruló szakemberné aki a világ legnagyobb tudományos egyetemeivel dolgozik egyutt. Ourzazatban pedig elfogyasztunk egy csodás ebédet. Este fogunk visszaérkezni Marrakechbe, ahol meg is vacsorázunk.

 

Nov: 16

Reggelit követően elmegyünk megnézni a Jardin Majorellt, majd lovaskocsikkal átmegyünk a medinába, ahol megnézzük a Koutubiát, Jam elFna, Bahia palacet, majd megnézzük a medinát és ellátogatunk egy helyi fűszer és kozmetikai boltba. Majd jönnek értünk és délután kimegyünk az Agafay sivatagban, ahol csodás látvány vár ránk a sivatag és jó idő esetén még az Atlasz hegyeit is láthatjuk. Aki szeretne el tud menni tevegelni itt is. Közös vacsora a sivatagban, majd egy helyi marokkói műsort nézhetünk meg, majd pedig Hamvai PG fergeteges zenéivel egy igazán szuper buliban vehetünk részt. Késő este érkezünk vissza a szállásra.

NOV: 17

Ozoud vízesés program

Reggeli indulás, majd megállunk egy oliva manufaktúránál ,ahol betekintést kapunk az olíva olaj gyártásába, majd haladunk tovább Iminifri csodálatos barlangjához. A barlangot megnézzük majd bő 1 órás út után megérkezünk Ouzoud vízeséshez. Körbejárjuk a vízesését, majd leereszkedünk a tóhoz, ahol akár fürdeni is lehet. Csónakázunk egyet a vízesés tóban. Megkeressük a majom családokat, akiket ott meg is lehet etetni és indulunk vissza Marrakechbe. Este egy közös főzés Susulakban, ahol egy helyi Berber hölgy megtanít minket tanjineban főzni, iszunk finom marokkói teát és sütiket eszünk.

NOV 18.

Vár téged az óceánpart és Essaouria!

Kora reggel indulunk el Marrakechből, az út folyamán többszőr meg is fogunk állni. Út közben felfedezhetjük és láthatjuk a vidéki Marokkót, több kisebb városkán is áthaladunk. Első nagyobb megállónk Essaouriaban az óceánpart lesz, ahol akár a bátrabbak meg is mártózhatnak az óceánban. Ezután elsétálunk a kikötőhöz, a halászok mindig az éppen frissen fogott halakat árulják, ott helyben, aki szeretne megkóstolhatja a friss osztrigát is. Rengeteg különleges tengeri halat láthatunk a friss fogásból. A kikötőnek nagyon egyedi hangulata van a kék halászhajokkal, ahogy együtt állnak. Essaouria történelmi óvárosát több kilométeren várfal veszi körbe. Megnézzük és körbe sétáljuk a medinai részt, valamint erődöt, ahol rengeteg kisbolt, galéria és műhely található. Majd ebéd után szabad program, amikor is vásárolhatunk és élvezhetjük ennek a különleges városkának a hangulatát. A városban rengeteg fesztivált szoktak rendezni és szinte minden sarkon találkozhatunk helyi zenészekkel. Sok nagyon különleges étterem és kávézó is található, amit érdemes kipróbálni.

Óceán miatt változatos az időjárása, ezért javasoljuk a pulóver vagy kiskabát esetleg esőkabátot, a kocsiban el fog férni, jó ha van nálatok.

A tengerparton nyomunk egy kis bulit is  Hamvai PG-vel.

 

Nov.19

Orurika Vally

Az Ourika program az Atlasz csodálatos hegyeibe kalauzol el bennünket. Igazán csodálatos helyekre látogathatunk el, ahol felejthetetlen élményben lesz részünk az Atlasz kisebb falvaiban haladva. Lebilincselő élmény az Atlasz hegyek között menni. A program során ellátogatunk egy berber házba, ahol betekintést nyerhetünk a hegyvidéki berberek mindennapjaiba.Jó idő esetén pedig felmászunk az ottani vízeséshez is.

 

Az ár tartalmazza:

 

-7 éjszakára a szállást (2 vagy 3 ágyas elhelyezésben)

-reggeli, ebéd, vacsora (1 ital minden étkezéshez)

-3 napos/ 2 éjszaka sivatagi programot

-belépőjegyeket

-tevegelést

-reptéri transzfert

-az összes helyre a transzfert

-idegenvezetést

-Ozoud vízesés program

-Agafay éjszakai program

-Essaouria óceánparti program

Ourika Atlasz Program

-Marrakech városnéző program

-sandbording

-magyar idegenvezetést

-Berber estét a sivatagban

-Atlasz filmstúdió belépőt

-Bahia palace belépőt

-Majorel belépőt

-vízet a kocsiban és gyümölcsöt vagy snacket

 

 

 

Az ár nem tartalmazza:

-repülőjegyet

-utasbiztosítást

-quadozást

-személyes kiadásokat

-egyágyas felár

– ital fogyasztást