Marrakech Medina útvonala 6 óra

85

A program a Medinában, Marrakech óvárosában zajlik. Egy igazán különleges, izgalmas és meseszerű helyre kalauzoljuk el Önt azzal a céllal, hogy bemutassuk Önnek ezt az egyedülálló, 1000 éves Medinát, amelyet 19 km hosszú városfal vesz körül. A Medinának külön élete van Marrakechben.

Program:

  1. Látogatás a Bahia palotában
  2. Látogatás Jamaa el Fnában
  3. Meghívás egy kellemes marokkói teára
  4. Látogatás egy fűszer- és argánboltban
  5. Látogatás egy szőnyegboltban
  6. Jardin Secret
  7. Lovas kocsikázás a Medinában és az új Marrakechben
  8. Ebéd (opcionális marokkói ételek + ital, egyél, amennyit csak akarsz)
  9. Oda-vissza kocsikázás
  10. Szállítás vissza a szállodába

Az ár tartalmazza: programvezetést, lovas kocsikázást, ebédet + egy italt. Az ár nem tartalmazza: belépődíjakat és személyi költségeket. Itt, tömören, az arab és a zsidó kultúra, építészet és vallások keveréke található. Bepillantást nyerhetünk a Medina mindennapjaiba. A Medina hatalmas területen terül el, több részből áll. Olyan, mint egy külön város a városon belül, a maga egyedülálló, évezredes működésével. Varázslatos hangulattal, kanyargós sikátorokkal, riádokkal, üzletekkel, mecsetekkel, kertekkel és palotákkal.

A Medina saját infrastruktúrával rendelkezik, és amikor belépünk, egy különleges világban találjuk magunkat. Nyüzsgő és lüktető, magával ragadó. Más arcot mutat reggel és este; aki egyszer itt jár, soha nem felejti el. A program során röviden bemutatjuk Marrakech történetét, alapítását, közel ezer éves történetét. Meglátogatjuk a „Medersa Ben Youssefet”, amelyet a 14. században alapítottak Korán iskolaként, és körülbelül 200 évvel később újjáépítették. A Medina számos kerületre oszlik, amelyek mindegyike saját műhelyekkel és üzletekkel rendelkezik. Megfigyelhetjük felépítésüket, bepillantást nyerhetünk a munkafolyamatokba.

A végén elérjük Jemaa el Fnát, a város szívét, amely hírnevét nagyrészt a sok látnivalónak köszönheti. Kígyóbűvölők, énekesek, mesemondók, bűvészek, gyógyítók, éttermek… és még sok minden más megtalálható itt.

Melyik napon szeretné a programot?

Idegenvezető

Válasszon idegenvezetőt!

Beszélt nyelvek: magyar, angol

Beszélt nyelvek: angol, francia

Hány fővel tervezi a programot?